Napelemek daruzása, szállítása

Megrendeléseink szinte már mindennaposak.

Rengeteg ügyfelünk van, akik napelemekkel foglalkoznak. Mivel a világpiacon  rettentő mód elszabadultak az energiaárak, így nagyon sokan váltanak, napelemre, mint energiaforrásra. A kereslet óriási rá. A bartafuvar segít önnek a házhozszállításban, illetve a napelemek daruzásában. Szinte mindennapos már  ezeknek az energiaforrásoknak a szállítása daruzása. Mivel sérülékeny, törékeny elemekről beszélünk ezért jól jön némi tapasztalat mielőtt belevágnánk egy ilyen műveletben.  A vevő gondosan kiválasztja melyik lesz a legmegfelelőbb megoldás számára. MIvel nagy lett a kereslet, ezért a piacnak lépnie kellett, igy nagy lett a kínálat is. sokféle elem létezik, eltérő szélességűek, magasságúak, illetve ami számunkra lényeges daruzás és szállítás szempontjából, a csomagolás. Általában kartondobozokban, raklapon tárolják. 

De ha már ezeknek a csodás napelemeknek a daruzásával - szállításával foglalkozunk, nézzük meg a történetét.

 A napelem egy olyan szilárd test, mely az elektromágneses sugárzást közvetlenül villamos energiává alakítja át. Ezt úgy éri el, hogy a sugárzás elnyelödésekor  mozgásképes töltött részecskéket generál, amiket az eszközben elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különbözőségéből adódó beépitett elektromos tér rendezett mozgásra kényszerít, ezáltal elektromos áram jön létre.
A napelemekre általában 20-25.év a garancia, és kb 20-40.év az élettartamuk. A napenergia egyre nagyobb teret hódít, és ha megengednek egy személyes hozzászólást, vezető energia forrás lesz a piacon.
A napelemmel előállított energia előnye, hogy előállítása nem jár semmiféle melléktermékkel, így környezetkimélően müködik és a napsugárzás kifogyhatatlanága miatt, megújuló energiaforrás.   
Hátránya, hogy magas a telepítési költsége, illetve a váltakozó napsütéses óráknak számai miatti teljesitmény ingadozás,és az egyenetlenül előállított  energia tárolása.
Magyarországon feltehetően 1980-1990.es évek elején jelent meg az ipari-kereskedelmi célú felhasználása. 

Napelemes erőműveink, Bükkábrányban, Pakson, MET Dunai solar park, és Monoron találhatóak. Az első napelemgyár Magyarországon a Duna solar volt mely 1997-ben nyitotta meg kapuit. 

Napelemek daruzása

Általában épületek tetejére szoktunk napelemeket daruzni, ahol sok fényhatás éri anélkül, hogy valami le árnyékolná azt. Emelés előtt meg kell találnunk a napelemek emelési pontját, ahol hevederjeink segítségével megemeljük azt, úgy hogy a napelemek ne sérülhessenek. 10-méter magasra tudunk daruzni napelemeket, persze függ a súlytól. kb 200-300kg-os raklapokat tudunk ebben a magasságban mozgatni.

Napelemek szállítása és daruzása

Napelem szállítási - daruzási megrendeléseink szinte már minden naposak. Ezért jó pár esettel találkoztunk már, melyeket mindig hasznosítani tudunk egy következő helyzetben. Mivel sérülékeny napelemekről beszélünk, nagyon fontos hogy a megfelelő helyen legyen rögzítve az autón, egy szállításra előkészítve azt, illetve egy napelem daruzás előtt. Természetesen ezen kiegészítőkről mi gondoskodunk. Önnek csak a Felrakó címét, illetve a lerakó pontos címét kell hogy átküldje kollégáinknak, akik már érkeznek is a kereskedésbe napalemeiért. 

Mennyi idő egy napelem daruzása?

Általában 1-2 órát vesz igénybe. Függ a napelemek csomagolásától  , illetve a helyszín adottságaitól. 

Mennyibe kerül egy napelem daruzás?

Függ attól honnan- hová kell szállítani, illetve hol kell daruzni helyileg. Illetve kell-e az adott helyre behajtási engedély. Általánosságban azonban elmondható hogy 45.000-60.000Ft plusz ÁFA, ha a munkát Budapesten belül kell elvégezni.
Napelem druzását, szállítását ha a bartafuvarral végezteti, akkor a megszerzett tapasztalatainkat hasznosítani tudjuk majd az ön készülékének daruzásánál.
 

Amit el lehet szállítani, azt mi el is szállítjuk!