Klíma daruzás

Fel szeretné daruzni a klíma berendezését az emeletre, esetleg a tetőre?

Minden napunk szerves része lett a különböző klíma berendezések használata. Legyen szó otthoni, vagy munkahelyi használatról. Időnként utólagos felszerelésre kerül sor, melyek nem minden esetben telepíthetőek helyükre kézi erővel. Sokszor első ránézésre lehetetlen feladatnak tűnik egy 2-300 kg-os gépet fel varázsolni a helyére. Pont ilyen helyzetekre való megoldásokat biztosítunk ügyfeleink részére. Klima daruzás terén rengeteg tapasztalattal bírunk. Rengeteg féle berendezés van a piacon. Igy nagyon sokféle megoldással kell hogy fel legyünk készülve egy ilyen feladat megoldásához. Napi szinten vannak megrendeléseink klíma daruzásra, így sok esettel találkoztunk már. Szeretnénk tapasztalatainkat kamatoztatva az ön gépét is biztonságban a helyére juttatni.

Ha már klima daruzással foglalkozunk, ismerjük meg rövid történetét. Lássunk egy kis érdekességet a légkondicionálóval kapcsolatban. 

Az ember és az állat történetének kezdete óta próbálja magát hűteni, saját komfortja érdekében. Az ember tovább ment és élet terének hűtésén túl, munkahelyének hőfokát is manipulálni kezdte. A kezdetekben hűvösebb barlangokat, vermeket, árnyékos helyeket kerestek maguknak az emberek. Például i.e 5000-ben az Egyiptomiak már használták a vízpárologtatós rendszert.  Kezdetben a klímákat ipari céllal kezdték gyártani. De lakossági felhasználásra nem került sor. Oka a gépek mérete és ára volt. Óriási méretekkel rendelkeztek, és méregdrága volt hozzá jutni..Napjainkban használatos klímaberendezések működésének alapjait Michael Faraday feltaláló találta fel 1820-ban Angliában. Rájött, ha a sűrített cseppfolyósított ammóniát ha elpárologtatjuk, az hűteni képes. Az elektromos léghűtés 1902-ben valósult meg. Ezek a gépek kezdetleges voltak, és nagyon veszélyesek. Azonban 1920-ban jött a változás. Thomas Midgley továbbfejlesztette, így már nem bocsátott magából mérgező gázokat a gép, söt már szagtalan is volt. Így elterjedtek a hütőszekrények illetve a klíma berendezések. Sajnos később kiderült, hogy a gépeket üzemeltető gázok fokozottan környezetszennyezőek.  Azóta létrehozták a klimatizáláshoz jobban használható hűtőközegeket. Lassan elterjedtek a különböző területeken való klíma használatok. mint például, vonatokon,repülőkön, személyautókon, teherautókon. Darus autóinkban is jelen vannak ezek a gépek.  Használatuk alkalmával  kevésbé fáradnak el gépkezelőink egy klíma daruzásánál. Sokkal jobban tudnak koncentrálni feladatuk elvégzésére.   A légkondicionáló rövidebb neve a klíma, melyet nem másról, mint az éghajlatról kapott, mivel a gép képes mesterségesen adott hőmérsékletet létrehozni. A köztudatban úgy terjedt el a gép, mint hűtőegység. Azonban már hűtő-fűtő-ként is funkcionálnak, melyek nagyon kedvezőek ár-érték arányban. Érdemes tehát fontolóra venni, utána járni. Megtisztelne bennünket ha gondosan kiválasztott klima gépét, mi daruzhatnánk a helyére.

Milyen magasra tudjuk daruzni a klímaberendezést?

A klímákat 9-10 méter magasságig tudjuk fel daruzni. Persze ez függ a berendezés sulyától is. nagyjából 2-300 kg-os gépeket tudunk 10 méterig daruzni. Ott megtartva az adott pozíciót, mig azt beszerelik. Illetve leszerelésnél is megtartjuk és mikor már nem fogja egy csavar sem, le emeljük a készüléket. 

Klímaberendezések szállítása

Autóink megfelelőek e célnak, mivel nyitott platós megoldással rendelkeznek, így a magasabb gépek is gond nélkül szállíthatók, illetve könyedebb a le illetve fel daruzása az autóra. Nagyon sok fajta gép van a piacon. Más-más méretekkel rendelkeznek. ezért a plató méreteit figyelembe véve, ki tudjuk számolni, hogy hány berendezés fog elférni az autón. Természetesen annak épségéről, helyes rögzítéséről és rögzítési eszközeiről is gondoskodunk.

Mennyi idő egy klíma gépet a helyére daruzni?

Általánosságban elmondható hogy 1-óra hosszában belefér az időben. A csapatunk megérkezik a helyszínre, és felméri a terepet. Melyik pontján kell az épületnek megállni ahhoz hogy fel tudjuk daruzni a klímát. Kiválasztjuk a megfelelő eszközt, amellyel az daruzást elvégezzük majd. Kollégánk megtalálja, hol kell megkötni a gépet, hogy az épsegben feljusson a kívánt helyére. 

Mennyibe kerül egy klíma daruzása?

Ez függ a helyszíntől, melyik körzetben található, kell-e az adott helyre behajtási engedély, illetve mennyi időt vesz igénybe a feladat. Általánosságban azonban elmondható hogy 45.000Ft - és 60.000Ft plusz ÁFA között mozog egy légkondicionáló gép daruzása. 

Klímaberendezések daruzását, szállítását vállaljuk rövid határidővel, akár 1-2 napon belül!

Kérem kérdése esetén forduljon kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeinken.

Amit el lehet szállítani, azt mi el is szállítjuk!